Ponavljanje za maturu

Ponavljanje za maturu u grupama više i niže razine. Podijeljeni rasporedi gradiva i razreda tako da polaznici svladavaju temeljito svako nastavno gradivo i obrade svaku nastavnu cjelinu te dodatno rješavaju zadatke prošlogodišnjih matura iz matematike. Ponavljanje (nastava) se održava u dobro opremljenoj učionici u jutarnjim i popodnevnim satima tako da se polaznici mogu dobro rasporediti.

*Mogući dogovor za dodatne satove.

Abacus Soroban on-line

Team Matematičkog svijeta pokrenuo je virtualnu učionicu Abacusa Sorobana za svoje polaznike kako bi im omogucili da uspješno završe stupanj koji su započeli!

VAŽNO!

Poštovani roditelji, polaznici i prijatelji Matematičkog svijeta,

uvažavajući preporuke Stožera civilne zaštite RH donijeli smo odluku da se radionice Gauss, Heksagon, Abacus i Bilingvalna matematika neće održavati u periodu 16.03.-28.03. 2020.

Vrata Matematičkog svijeta ostat će za sada i dalje otvorena za individualne poduke  koje će se održavati nesmetano do daljnje obavijesti.  Situaciju ćemo procjenjivati svakodnevno i postupati u skladu s naputcima nadležnih službi.

Molimo sve koji će u narednom periodu dolaziti u  Matematički svijet da se pridržavaju higijenskih uputa koje je izdao Zavod za javno zdravstvo i koje su postavljene na ulazu u naše prostorije.

Srdačan pozdrav,

sa željom da svi ostanemo zdravi i da se vidimo čim prije!

Team Matematičkog svijeta

Bilingvalna matematika Scuola elementare Belvedere

Edukativno i zabavno, fokus na max, no time to lose! Bilingvalna matematika u OŠ Belvedere! Naši Coningenium kids fokusirani, usmjereni, znatiželjni i željni znanja i izazova!

Professor Yamin challenges Vid

Measuring distance in space…micrometer, nanometer…Internet vs Books & of course Great Depression seen by the eyes of a 9 years old child.

Razgovor pun izazova i dilema. Koliko je udaljena Zemlja od Sunca? Kako mjerimo udaljenost, što je to nanometar te je li istina ono što piše u knjigama ili na Internetu govori nam naš Vid u razgovoru s profesorom Yaminom.

 

Upisi u početni stupanja Abacusa!

15.2.2020. u 9:00 sati

Novi početni stupanj Abacusa Sorobana počinje  15.2.2020. u 9:00 sati. Svi naši polaznici koji su uspješno položili svoju razinu prelaze u viši stupanj. Želimo vam puno uspjeha u daljnjem radu i iskazujemo dobrodošlicu novim polaznicima.

Centar Matematički svijet širi svoj tim i traži voditelja/voditeljicu svojih programa za djecu osnovnoškolske dobi (1.-4. razred). Prednost imaju odgovorne, komunikativne i kreativne osobe, predane radu s djecom. Rad se odvija na nekoliko lokacija u Rijeci.
Za rad je potrebna VSS i znanje engleskog jezika ili matematike. Na natječaj za radno mjesto mogu se prijaviti i apsolventi filozofskog fakulteta, učiteljskog fakulteta i fakulteta za predškolski odgoj sa znanjem engleskog jezika razina najmanje B2, prednost imaju govornici C razine.
Uz vlastoručno potpisanu prijavu, kandidati su obavezni priložiti:
1. životopis
2. motivacijsko pismo
3. dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslika)
4. dokaz o hrvatskom državljanstvu – domovnica (preslika)
5. uvjerenje da kandidat nije pravomoćno osuđen i da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, ne stariji od 30 dana ( izvornik) od dana raspisivanja natječaja.
Nudimo priliku za daljnje učenje, stjecanje iskustva i profesionalno ostvarivanje zajedno s našim timom stručnjaka te daljnje napredovanje u struci. Posao uključuje rad na nekoliko lokacija na području Rijeke vođenje programa, komunikacija s roditeljima, rad na razvoju naših programa i našeg centra.
Želiš li raditi u poticajnom okruženju, pridruži se Coningenium timu, pokaži svoje znanje i vještine i pošalji nam svoju prijavu.
Natječaj je otvoren do 22.2.2020., a prijave se mogu slati putem maila na matematički.svijet@gmail.com ili poštom na Matematički svijet, Josipa Mohorića 32, 51000 Rijeka

Tko je Matematički Superstar’

Siječanj je iza nas, a i cijelo prvo polugodište. Puno smo uspjeha ostvarili! Naših trideset polaznika uspješno je diplomiralo Abacus Soroban, a njih dvanaest postali su Matematički Superstar u tablici množenja. Nastavljamo i dalje vrijedno i aktivno! Pozdravaljaju vas Gausići, Heksagonioći i Abacus majstori!

Program Bilingvalne matematike započeo u OŠ SE Belvedere

Matematicki svijet startao je s programom Bilingvalne matematike u OS SE BELVEDERE koji će se provoditi jednom tjedno cijele školske godine. Vec prvi tjedan bio nam je znanstveni-ucili smo o Newtonu i njegovim zakonima, gravitaciji, sili, lansirali rakete, igrali igre koje uz Newtona sad bolje razumijemo. Super smo se zabavili i puno toga naucili.

 

prof.dr.sc. Taisir Subhi Yamin, eminentni svjetski stručnjak za darovitu djecu u posjeti Matematičkom svijetu

Velika nam je čast što nas je posjetio jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za darovitu djecu prof.dr. sc. Taisir Subhi Yamin, generalni direktor Međunarodnog centra za inovacije i obrazovanje te Nana Gulić koordinatorica tog centra za Hrvatsku. Još nam je veće zadovoljstvo što je profesor iskazao želju da nas posjeti već u siječnju kako bi nastavio druženje i umne razgovore s našim pametnićima. Bilo je inspirativno, zabavno i poučno! As expected with our ConinGenium kids!