Upisi u matematičke programe i raspored grupa

 

 

U tijeku su  upisi u godišnje matematičke programe za predškolce i školarce.

Gauss 1 i 2

Bilingvalna matematika 1 i 2

Heksagon 1,2,3,4

  Abacus Soroban Coningenium 1,2, 3 i 4.

Nadoknada zaostataka u znanju

Prije samog  prelaska u viši razred osnovne škole organiziramo  jednokratni ciklus priprema kroz ponavljanje gradiva prethodnog razreda. Faktor zaboravljivosti najveći je preko ljeta te se ponavljanjem gradiva prethodnog razreda, neposredno prije počeka školske godine, postiže bolje i učinkovitije razumijevanje gradiva višeg razreda. Program je namijenjen svim učenicima osnovne škole, a odvija se u trajanju od 8 sati (4 x 2 školska sata) za učenike završenog 8. razreda te u trajanju od 6 sati (3 x 2 školska sata) za učenike završenog 1.- 7. razreda.

 

Cijena programa završnog osmog razreda je 320 kuna dok je cijena programa ostalih završnih razreda 250 kn. Nastava se odvija u malim grupama, a svi učenici dobit će radnu  skriptu  te mogućnost korištenja našeg pribora.

Predbilježbu je potrebno izvršiti do 23.8.2018. godine putem telefona 091 531 3377 ili na adresu matematicki.svijet@gmail.com. U predbilježbi navedite; ime i prezime djeteta, školu koju pohađa i završeni razred, zaključnu ocjenu iz matematike te kontakt e-mail adresu na koju ćete primiti obavijest o rasporedu grupa. Cilj nam je formirati homogene grupe, a zaključna ocjena jedan je od kriterija prilikom razvrstavanja polaznika. Upisi u programe mogući su i nakon navedenog roka ako u odgovarajućim grupama bude mjesta.

Bilingvalni znanstveni kamp prepoznali i eminentni znanstvenici

Iznimno smo ponosni što je struka prepoznala naše inovativne metode u edukaciji.

Bilingvalni znanstveni kamp 3

I ove godine organiziramo Bilingvalni znanstveni kamp u periodu 26.6. – 30.6. i 2.7 – 6.7.2017.  s nizom edukativno-znanstvenih programa uz pregršt zabavnih i kreativnih aktivnosti za djecu  7 – 10 i 11 – 14 godina.

Cjelodnevni ljetni kamp održavat će se u predivnom prirodnom ambijentu Klane. Djeca će od 9:00 do 16:00 boraviti u prirodi  i predivnoj planinskoj kući, a vrijeme provedeno u prirodi biti će im ispunjeno slijedećim programima:

Bilingvalna matematika

Abacus Soroban

Heureka (laboratorij kemije i fizike)

Pokusi +

Flora i fauna

Novinarska, fotografska, hand made  i informatička radionica

Vježbe i obrasci pokreta za stimuliranje mozga

Sportsko – rekreativne aktivnosti

Obzirom da je riječ o bilingvalnom znanstvenom kampu, aktivnosti koje će vrsni profesori i edukatori provoditi odvijat će se na engleskom i hrvatskom jeziku što doprinosi bržem i lakšem usvajanju znanja. Više o samom programu možete pročitati klikom na sljedeći link:

https://joom.ag/iRnY

DOĐI, ZABAVI SE, IZBILDAJ SVOJ UM, REKREIRAJ I PROVEDI NEZABORAVAN TJEDAN U NAŠEM LJETNOM KAMPU.

Prijevoz i tri obroka (doručak, međuobrok i ručak) su uključeni.

Upisi su u tijeku, a broj mjesta je ograničen.

Za sve informacije i detaljan raspored i program obratite nam se na matematicki.svijet@gmail.com  anja.rumac@gmail.com i telefone  091/2263899 i 091/5313377 te pratite našu web stranicu www.matematicki-svijet.com

 

Bilingvalni znanstveni kamp_3. online publikacija

Tko su ConinGenium kids? Kreću li se molekule brže u hladnoj ili toploj vodi? Što bi bilo da nema trenja i gravitacije? Kako računati sa sorobanom, kako postati bilingvalni matematičar te koliko je znanost zanimljiva pročitajte u našoj najnovijoj publikaciji o Bilingvalnom znanstvenom kampu.

Za otvaranje dokumenta kliknite na link ispod!

https://joom.ag/iRnY

 

Ključ djetetova razvoja_2. online publikacija

Zašto je hrana igra za djetetov mozak? Koje su ključne godine za djetetov razvoj te kako na njega utječu fizička aktivnost, ljubav i pozitivna interakcija s roditeljima te nove tehnologije saznajte u našoj drugoj  online publikaciji.
Za otvaranje dokumenta kliknite na link ispod!

https://joom.ag/Sc3Y

2. Roditeljski ciljevi i potrebe djeteta

Radionica  “Roditeljski ciljevi i potrebe djeteta” održat će se 19.3.  s početkom u 18 sati. Možete se prijaviti putem našeg maila

matematicki.svijet@gmail.com

Bilingvalna matematika_1. online publikacija

Što je bilingvalna matematika, koji su temelji njenog podučavanja te koje sve dobrobiti dijete dobiva učeći bilingvalno, pročitajte u našoj prvoj online publikaciji. Za otvaranje dokumenta kliknite na link.

https://joom.ag/Mc3Y

 

 

 

1. Stupovi roditeljstva

Održana je prva u nizu radionica za roditelje, u ciklusu “Tko pita ne skita”. Kako je bilo i o čemu smo razgovarali možete pročitati u kratkom sažetku.

STUPOVI RODITELJSTVA

“Nema savršenog roditelja. Postoje samo dobri roditelji, a oni koji teže savršenstvu bit će podvrgnuti ogromnom roditeljskom stresu.”, bile su početne rečenice Nine Vele Vrabec, dip. soc.ped. i zaista, kako je radionica odmicala neke stvari su postajale jasnije, neke su sjele na svoje mjesto, a za neke situacije stvorio se i više od jednog upitnika nad glavom.  Često želimo da djeca uvedu neke promjene u svom ponašanju, ali prije svega bi se trebali zapitati možemo li i mi kod sebe samih promijeniti nešto. A tu je potrebno da preispitamo svoja uvjerenja što naravno nije uvijek lako. No, rukavi su zasukani. Tijekom radionice Nina je često ponavljala koliko je važno da riječi koje upućujemo djeci budu pozitivne, afirmativne jer i sam odabir riječi može biti ključan kod odgoja. Stoga, ako imate dijete koje je tvrdoglavo, kažite mu da je uporno, a ne tvrdoglavo. Kao roditelj nikad ne koristite riječ kažnjavati već disciplinirati i najvažnije od svega razdvojite vaše dijete od njegovog ponašanja. Ne reagirajte nikad na dijete, već na njegovo ponašanje. I dajte mu to do znanja, kažite mu to:“ Ja tebe previše volim, ali na tvoje ponašanje moram reagirati.“ Središnja tema radionice bili su STUPOVI RODITELJSTVA te su polaznici interaktivnom vježbom dobili uvid pokrivaju li sva četiri, jesu li pretjerali u nekom te postoji li još prostora za djelovanje u nekom od tih četiri stupa:

  1. Brižno ponašanje
  2. Pružanje strukture, granica i vođenja
  3. Uvažavanje djeteta kao osobe
  4. Omogućavanje osnaživanja djeteta, poticanje I autonomija

I za kraj, tri vrlo bitna segmenta roditeljstva: DOSLJEDNOST, STRPLJENJE i prije svega VRIJEME.

Think about it!

…rijeci nase mame, polaznice ciklusa radionica “Tko pita ne skita” 👪

Bilingvalni znanstveni kamp Klana 2018.

Počele su predbilježbe za naš treći Bilingvalni znanstveni kamp koji će se i ove godine odmah po završetku nastave održati u Klani! Priroda, zabava, učenje i druženje. Očekujemo vas, a kako nam je bilo prošle godine možete vidjeti gledajući kratki filmić.