DOBRODOŠLI U MATEMATIČKI SVIJET

DOBRODOŠLI U MATEMATIČKI SVIJET

„ Um proširen novom idejom nikad se ne vraća na svoje početne dimenzije.“

 OLIVER WENDEL HOLMES

Matematički svijet je centar u kojem se potiče cjelokupni psihofizički razvoj djeteta kroz matematiku te integraciju matematike kroz lingvistiku i znanost. U centru se inovativnim metodama potiče matematički razvoj  gdje svatko može pronaći, ovisno o svojim potrebama, stručnu podršku usmjerenu na matematiku. U centru rade stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom. Kontinuiranim edukacijama stekli su specifična znanja i vještine koja su utkana u programe Matematičkog svijeta i metodičke pristupe u radu s djecom. Područja obuhvaćena edukacijama su raznolika kao što su: pedagogija, psihologija, neuroznanost, inovacije u edukaciji, lingvističke, matematičke, informacijsko-komunikacijske te ostale obrazovno-odgojne edukacije.

Centar je opremljen kao interaktivna učionica s multimedijalnom podrškom i pametnom pločom, bogatim didaktičkim materijalima, mozgalicama i intelektualnim igrama koje potiču matematičko i logičko razmišljanje. Koristeći glazbu i igru kao središnju razvojnu aktivnost, uvode se matematički elementi koji dokazano stimuliraju mentalni razvoj, a sam prostor sadržava određene elemente za inkorporiranje fizičke aktivnosti.
Cilj je da svako dijete unaprijedi svoje sposobnosti, poveća motivaciju i poboljša ocjene, razvije više samopouzdanja prema matematici, znanosti i jezicima i što je najvažnije nastavi koristiti stečene sposobnosti što će rezultirati i većim samopouzdanjem djeteta općenito jer se dijete motivira u poticanoj atmosferi gdje je njegov rast i razvoj popraćen s više aspekata koji razvijaju njegove motoričke, kognitivne, socijalne, govorne i emocionalne vještine.

Nalazimo se na Zametu, u Ulici Josipa Mohorića 32.

Za svaki od gore spomenutih programa potražite detaljan opis u izborniku.