Podružnica Rovinj

MATEMATIKA – PROGRAM NADOKNADE ZAOSTATAKA U ZNANJU

U periodu 30.8.2021. – 03.9.2021. u srednjoj školi Zvane Črnja provodit će se program iz matematike  “Nadoknada zaostataka u znanju” za sve zainteresirane učenike viših razreda osnovne škole. Faktor zaboravljivosti najveći je preko ljeta te se ponavljanjem gradiva prethodnog razreda i usustavljivanjem nedostataka u znanju postiže bolje i učinkovitije razumijevanje gradiva slijedećeg razreda. Nastava se odvija u malim grupama, a svaki polaznik dobije radnu skriptu čiji sadržaj odgovara svim aktualnim udžbenicima matematike. Svi polaznici će po završetku programa imati mogućnost pisanja inicijalnog testa. Za učenike završenog 5. i 6. razreda po programu je previđeno osam sati ponavljanja dok je za učenike završenog 7. i 8. razreda predviđeno deset sati ponavljanja. Nastava se organizira u jednom tjednu neposredno pred početak nove školske godine u trajanju po dva školska  sata dnevno.

Voditelj za 5. i 6. razred je prof. Sanja Jelenić-Soldatić,  a za 7. i 8. razred prof. Iva Ivanković.

GAUSS 1 i GAUUS 2

U listopadu,  1.10. 2021. u prostoru Dječjeg vrtića Valbruna u Rovinju počinje provođenje naših  programa predškolske matematike Gauss 1 i Gauss 2. Više detalja o  programu Gauss možete pronaći ovdje na stranicama pod stavkom Programi.

Svi naši programi  provode se jedinstvenom ConinGenium metodom u skupini 5-8 djece s određenom dozom samostalnosti, uvažavajući individualne stilove učenja djeteta. Koristi se raznovrstan matematički didaktički materijal i ostali manipulativni materijali za učenje glavnih odnosa koji se nalaze u temeljima matematike, a sve uz gimnastiku mozga, balansirajuće pokrete i glazbeni poticaj. Svako se dijete prati individualno, bilježe se  prednosti i nedostaci u razumijevanju sadržaja te se roditeljima daju povratne informacije putem liste rezultata i osobnog razgovora. Obzirom u svom timu imamo stručnjaka verificiranog za otkrivanje potencijalno darovite djece u mogućnosti smo  roditeljima pružiti daljnje usmjeravanje i stručnu podršku.  Po potrebi će se organizirati i predavanja za roditelje. Program će se provoditi jednom tjedno (petak) na bazi 36 sati godišnje u popodnevnim satima tijekom cijele školske godine.

ABACUS SOROBAN

U listopadu,  2.10. 2021. u prostoru Dječjeg vrtića Valbruna u Rovinju počinje provođenje našeg programa za kreativno učenje matematike Abacus Soroban – Coningenium. Abacus je omiljen i zabavan matematički alat koji se koristi više od 2000 godina. Iznimno je koristan jer kod male djece stvara jasnu logičku koncepciju numeriranja i intelektualno ih stimulira. Prikladna dob za učenje abacusa je 10 godina i ranije, a najranija doba (iako je to individualno)  negdje je oko pete godine života. Općenito, svatko tko zna brojati  od 1 do 10 i unatrag sposoban je početi učiti računati na abacusu. Program će se provoditi jednom tjedno (subota) u trajanju od dva školska sata tijekom školske godine u dva stupnja: 1.stupanj od listopada do veljače na bazi od 32 sata te  2.stupanj od veljače do lipnja na bazi od 32 sata.

**** U DOLASKU ****

U  narednom periodu otvaranjem Matematičkog centra u  Rovinju nastaviti ćemo sa širenjem i provođenjem ostalih naših programa  gdje će  djeca uzrasta 4-20 godina moći pronaći stručnu podršku iz matematike, prirodoslovlja i STEAM područja individualno ili radu u timu.