BILINGVALNA MATEMATIKA

BILINGVALNA MATEMATIKA

Bilingvalna matematika, jedinstven program u Hrvatskoj koji objedinjuje matematiku i engleski jezik te svojim interdisciplinarnim pristupom potiče kreativnosti, učenje matematike i engleskog jezika na nov i inovativan način pružajući polaznicima potpuni razvoj intelektualnih sposobnosti u poticajnoj i kreativnoj sredini Matematičkog svijeta.

Bilingvalna matematika:

  •  potiče intelektualni razvoj
  •  potiče kreativnost i maštovitost
  •  potiče mentalnu fleksibilnost i superiornost u formiranju koncepata
  •  pruža raznovrsnije mentalne sposobnosti, jer su putovi kojima se razvijaju te mentalne sposobnosti heterogeniji
  •  djeca su maštovitija, bolje apstraktno razmišljaju, a i analitičke sposobnosti su im veće
  •  djeca su u mogućnosti prebacivati se između zadataka brže, kognitivni procesi su im brži i razvijeniji te djeca postižu bolje rezultate na standardiziranim testovima.

Učenje je najdjelotvornije onda kada je zabavno, nesvjesno i ispunjavajuće. Stoga smo razvili nove metode učenja prožimajući matematiku s engleskim jezikom. Efikasnost usvajanja engleskog jezika temelji se i na činjenici da profesorica engleskoj jezika komunicira isključivo na engleskom jeziku tako da usvajanje stranog jezika postaje sastavni dio života polaznika. Prvenstveno kroz igru i konstantnu interakciju usvaja se znanje engleskog jezika koje će im dugoročno koristiti.

Naglasak je na samousmjeravajućem učenju u poticajnoj i odgovarajućoj okolini s pomno biranim didaktičkim sredstvima kao što su interaktivna ploča i matematički softver, 3D mozgalice, Lego matematika, elementi singapurske matematike, abacus, edukativne igre i slično. Sve je popraćeno  glazbenim poticajem, gimnastikom mozga i balansirajućim pokretima. To nisu jednostavne motoričke aktivnosti poput hodanja, trčanja i skakutanja već specifični obrasci pokreta koji umrežuju mozak i aktiviraju područja mozga za koje se zna da će potaknuti sposobnost primanja znanja, poput na primjer brain gyma, žongliranja s maramama, skakanja na trampolinu, grafomotoričkih aktivnosti i hodanja po užetu. Informacije se apsorbiraju puno brže i učinkovitije kad je mozak u stanju „opuštene budnosti“ što se u Matematičkom svijetu pospješuje slušajući glazbu u ritmu koji pomaže mozgu da dođe u takvo stanje kad je prijemčiv za učenje novih informacija.

https://view.joomag.com/my-first-magazine/0926456001520799220?short