Dnevni bilingvalni znanstveni kamp za djecu od 7 do 11 godina

Dnevni bilingvalni znanstveni kamp za djecu od 7 do 11 godina

Ovog ljeta Centar za inovacije u edukaciji Vortex u suradnji s Matematičkim svijetom organizira BILINGVALNI ZNANSTVENI KAMP u periodu od 20.6. do 24.6. Bilingvalni znanstveni kamp nudi edugativno-znanstveni program uz pregršt zabavnih i kreativnih aktivnosti za djecu od 7 do11 godine.

Cjelodnevni ljetni kamp održavat će se u predivnom prirodnom ambijentu Klane. Djeca će od 8:00 do 16:00 boraviti u prirodi te u predivnoj planinskoj kući, a vrijeme provedeno u prirodi biti će im ispunjeno brojnim edukativnim, znanstvenim i zabavnim aktivnostima. Budući da je riječ o bilingvalnom znanstvenom kampu, aktivnosti koje će vrsni profesori i edukatori provoditi odvijat će se na engleskom i hrvatskom jeziku što doprinosi bržem i lakšem usvajanju znanja.

Program bilingvalnog znanstvenog kampa je slijedeći:

BILINGVALNA MATEMATIKA – jedinstven program u Hrvatskoj koji objedinjuje matematiku i engleski jezik te svojim interdisciplinarnim pristupom potiče kreativnosti, učenje matematike i engleskog jezika na nov i inovativan način pružajući potpuni razvoj intelektualnih sposobnosti u poticajnoj i kreativnoj sredini.

ABACUS -SOROBAN – računajući uz pomoć Sorobana djeca koriste obje ruke te povezuju obje moždane hemisfere što je općenito korisno za razvoj misaonih procesa. U matematičkom aspektu djeca koristeći Soroban postaju brža i sigurnija u računanju te unaprjeđuju svoje aritmetičke sposobnosti.

ČAROBNI ZNANSTVENI SVIJET I ZNANSTVENI POKUSI – djecu će se uvesti u znasntveni svijet te će imati priliku sudjelovati u izvođenju znanstvenik pokusa koji će u njima probuditi znatiželju i želju za učenjem i usvajanjem novih znanja.

Svakog dana djeca će ISTRAŽIVATI SVIJET OKO SEBE, njegove stanovnike, biljke i kukce, te će na KREATIVNIM HAND MADE RADIONICAMA graditi nastambe poput kućice za ptice koje će po završetku kampa ponijeti kući.

Svakodnevno će djeca sudjelovati i na fotografskoj i novinaskoj radionici gdje će naučiti osnove fotofrafiranja i pisanja članaka, a svojim svakodnevnim radom izdradit će vlatiti FOTOBOOK kojeg će ponijeti kući sa svojim najljepšimfotografijama koje su uslikali za vrijeme trajanja kampa.

Sve edukativno-znanstvene aktivnosti biti će popraćene sportsko-rekreativnim aktivnostima, raznim igrama na otvorenom poput odbojke, graničara, bagmintona koje dopridonose psiho-fizičkom razvoju djeće.

DOĐI, ZABAVI SE, IZBILDAJ SVOJ UM, REKREIRAJ I PROVEDI NEZABORAVAN TJEDAN U NAŠEM LJETNOM KAMPU.

Kombi prijevoz i tri obroka ( doručak, međuobrok i ručak) su organizirani.

Upisi kreću 20.5.2016., a broj mjesta je ograničen.