Bilingvalni znanstveni kamp 2

Bilingvalni znanstveni kamp 2

Poster_Najava za web_manja rezolucija

Nakon uspješno organiziranog prošlogodišnjeg kampa  Centar za inovacije u edukaciji Coningenium u suradnji s Matematičkim svijetom organizira BILINGVALNI ZNANSTVENI KAMP u periodu 26.6. – 30.6. i 3.7 – 7.7.2017. Bilingvalni znanstveni kamp nudi edukativno-znanstveni program uz pregršt zabavnih i kreativnih aktivnosti za djecu  7 – 10 i 11 – 14 godina.

Cjelodnevni ljetni kamp održavat će se u predivnom prirodnom ambijentu Klane. Djeca će od 9:00 do 16:00 boraviti u prirodi  i predivnoj planinskoj kući, a vrijeme provedeno u prirodi biti će im ispunjeno brojnim edukativnim, znanstvenim i zabavnim aktivnostima. Budući da je riječ o bilingvalnom znanstvenom kampu, aktivnosti koje će vrsni profesori i edukatori provoditi odvijat će se na engleskom i hrvatskom jeziku što doprinosi bržem i lakšem usvajanju znanja.

Program bilingvalnog znanstvenog kampa je slijedeći:

BILINGVALNA MATEMATIKA – jedinstven program u Hrvatskoj koji objedinjuje matematiku i engleski jezik te svojim interdisciplinarnim pristupom potiče kreativnosti, učenje matematike i engleskog jezika na nov i inovativan način pružajući potpuni razvoj intelektualnih sposobnosti u poticajnoj i kreativnoj sredini.

ABACUS -SOROBAN – računajući uz pomoć Sorobana djeca koriste obje ruke te povezuju obje moždane hemisfere što je općenito korisno za razvoj misaonih procesa. U matematičkom aspektu djeca koristeći Soroban postaju brža i sigurnija u računanju te unaprjeđuju svoje aritmetičke sposobnosti.

LABORATORIJ KEMIJE & FIZIKE – profesori kemije i fizike uvest će djecu u znanstveni svijet te će djeca imati priliku sudjelovati u izvođenju znanstvenik pokusa koji će u njima probuditi želju za učenjem i znatiželju za usvajanjem novih znanja.

Svakog dana djeca će ISTRAŽIVATI SVIJET OKO SEBE, njegove stanovnike, biljke i kukce, te će na KREATIVNIM HAND MADE RADIONICAMA graditi nastambe poput kućice za ptice koje će po završetku kampa ponijeti kući.

Svakodnevno će djeca sudjelovati i na fotografskoj i novinarskoj radionici gdje će naučiti osnove fotografiranja i pisanja članaka, a svojim svakodnevnim radom izradit će vlastiti FOTOBOOK kojeg će ponijeti kući sa svojim najljepšim fotografijama koje su uslikali za vrijeme trajanja kampa.

Sve edukativno-znanstvene aktivnosti biti će popraćene sportsko-rekreativnim aktivnostima, raznim igrama na otvorenom koje doprinose psiho-fizičkom razvoju djece.

DOĐI, ZABAVI SE, IZBILDAJ SVOJ UM, REKREIRAJ I PROVEDI NEZABORAVAN TJEDAN U NAŠEM LJETNOM KAMPU.

 

Prijevoz i tri obroka (doručak, međuobrok i ručak) su uključeni.

 

Upisi kreću 20.5.2017., a broj mjesta je ograničen.

 

Za sve informacije i detaljan raspored i program obratite nam se na matematicki.svijet@gmail.com  anja.rumac@gmail.com i telefone  091/2263899 i 091/5313377 te pratite našu web stranicu www.matematicki-svijet.com